Ο Γιάννης Αναστασίου στο CMP Sports School

Ο σπουδαίος Έλληνας προπονητής ποδοσφαίρου και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής με διεθνή καριέρα, Γιάννη Αναστασίου, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ι.Ε.Κ μας στην Ηλιούπολη, καλεσμένος του Μάνου Σταραμόπουλου.

Συνομίλησε με τους σπουδαστές των τομέων της προπονητικής και της αθλητικής δημοσιογραφίας για τις δυσκολίες του επαγγέλματος, τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο, όπως και για τις διαφορές που υπάρχουν στο εξωτερικό σε σχέση με τη χώρα μας.

Μοιράστηκε εμπειρίες τόσο από την ποδοσφαιρική του, όσο και από την προπονητική του πορεία και απάντησε στις απορίες των σπουδαστών μας.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στον Εθνικό Πειραιώς και τον ΟΦΗ πριν μεταπηδήσει στο εξωτερικό, σε Βέλγιο, Άντερλεχτ και Ολλανδία σε Άγιαξ, Ρόντα και Σπάρτα Ρόντερταμ.

Κατέκτησε πρωτάθλημα στο Βέλγιο και πρωτάθλημα και κύπελλο στην Ολλανδία. Φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο για πέντε αγώνες.

Ως προπονητής ξεκίνησε την πορεία του δίπλα στον Χεν Τεν Κάτε, ως βοηθός του στον Παναθηναϊκό. Μετά από τις ομάδες νέων του Άγιαξ και της αγγλικής Ρέντινγκ, επέστρεψε ως πρώτος προπονητής στους πράσινους με τους οποίους κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδας το 2014.

Βραβεύτηκε ως κορυφαίος προπονητής το Φεβρουάριο του 2015.

Έχει εργαστεί επίσης ως πρώτος προπονητής στη Ρόντα, στην βελγική Κορτράικ, τη κυπριακή Ομόνοια και στην Ελλάδα σε Παναιτωλικό, Ατρόμητο και Κηφισιά.

Οι επισκέψεις σημαντικών ανθρώπων από όλο το φάσμα του αθλητισμού στη Σχολή μας, το CMP SPORTS SCHOOL, βοηθούν τους σπουδαστές μας να κατανοήσουν καλύτερα το αντικείμενο των σπουδών και της μελλοντικής τους εργασίας. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού μας έργου οι παρουσίες και οι επισκέψεις προσωπικοτήτων των sport θα συνεχιστούν.

Ευχαριστούμε θερμά τον Γιάννη Αναστασίου για την παρουσία του στο Ι.Ε.Κ και την εποικοδομητική συνάντηση που είχε με τους σπουδαστές μας.