Κώστας Ντάκουλας σε μια εντυπωσιακή ομιλία του στην παρουσίαση του CMP “Η επιστήμη στην υπηρεσία της προπονητικής”

Ο Κώστας Ντάκουλας, επικεφαλής του τμήματος personal training και εκ των κορυφαίων του είδους στην Ελλάδα, μιλώντας κατά την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος του CMP Sports School, έκανε εκτενή αναφορά στα βοηθητικά εργαλεία που προσφέρει η ιατρική επιστήμη και η σύγχρονη βιολογία και βιοτεχνολογία στον προπονητή και στον αθλητή. 

Ο κ. Ντάκουλας, αναφέρθηκε στη δυνατότητα εξέλιξης του κάθε αθλητή, όχι με γενικά ασκησιολόγια και μέσω ομαδικών προπονήσεων, αλλά εξειδικευμένων και εξατομικευμένων προγραμμάτων, που σκοπό έχουν την άμεση βελτίωση των συγκεκριμένων δεικτών του αθλητή που παρουσιάζουν πρόβλημα.

Τόνισε επίσης, ότι οι σπουδαστές που θα επιλέξουν το τμήμα του personal training του CMP Sports School,  δεν θα περιοριστούν στο να αποκτήσουν απλές και βασικές γνώσεις των συναφών με την προπονητική επιστημών, αλλά θα αποκτήσουν πρόσβαση και στα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και στις πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις, έτσι ώστε αποφοιτώντας να διαθέτουν ένα πλήρες οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσουν κάθε δυνατή πρόκληση.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη γενετική και συγκεκριμένα στο DNAathletic test,, ένα γενετικό τεστ που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τον γονιδιακό χάρτη κάθε αθλητή ως προς τις φυσικές αντοχές του, τις αθλητικές του ικανότητες, μέχρι και τον ψυχικό κόσμο ενός παίκτη. Πρακτικά δηλαδή να κατανοήσουμε μέσω του τεστ τις δυνατότητες του σε ταχύτητα, αντοχή και δύναμη, δίνοντας στον προπονητή του εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για να δουλέψει πάνω στα μειονεκτήματα και να βελτιώσει στο μέγιστο τα πλεονεκτήματα κάθε αθλητή που έχει στα χέρια του.

Στο ψυχολογικό κομμάτι σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες μπορούμε να αντιληφθούμε την προσωπικότητα του παίκτη καλύτερα, δηλαδή αν έχει διάθεση να ρισκάρει ή να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Για μας οι προπονητές είναι πάνω απ’ όλα επιστήμονες. Ευχαριστώ πολύ τον Όμιλο. Να έχουμε μια καλή σεζόν.

One Comment

  1. ppnvrmzqju

    Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *